Hvad er matcha

Zenbuddhist EisaiHistorien om matcha te
Oprindelig kommer te fra planten Camellia Sinensis. Grøn te er kendt som en af de sundeste former for te på grund af en nænsom behandling af teen, der giver et højt næringsindhold. Matcha er grøn te og kommer oprindelig fra Japan. Det udsædvanlige ved matcha er at hele tebladet males og nydes, i modsætning til almidelig te der er et afkog. Matcha anses som verdensmester i sundhed.

MA (pulver) CHA (te)
På japansk betyder MA (pulver) og CHA (te), matcha er kort og godt pulver-te. Den første historie om den grønne te stammer fra Japan, hvor de grønne tefrø blev bragt fra Kina til Japan af Zenmunken Myoen Eisai i 1191, der plantede tefrøene  og dyrkede teen på jordarealer i Kyoto og blev den første til at male og drikke grøn te i pulverform. Eisai introducerede også filosofien om zenbuddhisme til Japan. I hans bog, Kissa Yojki, sine oplevelser og filosofi om den grønne te.

Te cermoni er nutidens mindfulness
De mange ernæringsmæssige fordele, som matcha giver blev fundet ved intution af japanske vismænd og i dag forsker mange videnskabsmænd fortsat i de mange sundhedsmæssige fordele som grøn te og MATCHA har. Te ceremonier fejrer skønheden i de simple ting, det ekstravagante er det almindelige og det gælder om at være tilstede lige her og nu. Det at drikke matcha for at være fokuseret og nå et mål, er et perfekt valg, da matcha stimulerer hjernen, den mentale bevidsthed - både beroligende og meditativt. 

Vil du vide mere om matcha, foreslår jeg, at du googler matcha benefits. Et godt råd; husk at nyde en god matcha inden du begynder, for du vil finde rigtig mange interessante artikler herom.