Matcha pulver te

Hvad er matcha pulver te?
Matcha te, er grøn te som er malet til te pulver, som du maler korn til mel. Jo den er god nok, det er den klassiske te som japanerne anvender i deres te ceremonier. Efter at matcha te er blevet (gen-) opdaget i vesten, er det en mere simpel og meget nem udgave af te ceremonien jeg laver og et utal af andre matcha tenydere. 


Varm eller koldt vand & hvor meget til en matcha?
HUSK du kan lave økologisk matcha i 80 grader varmt vand og i koldt vand. Mængden af vand er ikke så vigtig, KUN i matcha teskålene anbefaler jeg 1-2 dl vand for at matcha'en ikke skvulper over. 

Som den første bragte Zenmunken Myoen Eisai i det 12. århundrede tefrø fra Kina til Japan. Han plantede tefrøene og dyrkede teen på jordarealer i det dengang kejserlige Kyoto og blev den første til at male og drikke grøn te i pulver. Eisai introducerede også filosofien om zenbuddhisme til Japan. I hans bog, Kissa Yojki, skriver han, om sine oplevelser og filosofi om den grønne te.


Bedre kan jeg ikke beskrive min oplevelse med te og i særdeleshed matcha te.


Matcha pulver te virkning - nutidens mindfulness
De mange ernæringsmæssige fordele, som matcha te giver blev fundet ved intution af japanske vismænd og i dag forsker mange videnskabsmænd fortsat i de mange sunde egenskaber som grøn te har. At drikke matcha te for at være fokuseret og nå et mål, er et perfekt valg, da matcha virkning stimulerer hjernen og den mentale bevidsthed - både beroligende og meditativt, hvilket jeg har erfaret på egen krop.

 

Det skal du brug til at lave matcha te.
- 1 g matcha te, i en matcha teskål
- Tilsæt 100 ml. 80°C varmt vand
- Pisk i 30 sekunder med et bambus piskeris
  eller en elpisker - f.eks. aerolatte mælkeskummer.


Sådan tilbereder jeg matcha te

Med min bambus måleske tager jeg 1 g matcha te pulver ned i min matcha skålen, hælder cirka 1 dl 80 grader varmt vand i skålen. Og så er det show time, med mit matcha bambus piskeris, pisker jeg i M'er cirka 30 sekunder til te'en har en flot lysegrøn farve med fine bobler på toppen. De små bobler er ilt, der giver din matcha te en rund aroma og smag. Med begge hænder om matcha skålen, nyder jeg te'en i tre en halv tår. Den sidste halve tår kører jeg rundt i skålen, for at matcha pulver te går til spilde. Prøv selv denne gudedrik, giv det en god chance og kom med i matcha klubben her.

 

 Hvornår nyder jeg matcha pulver te?
To gange om dagen drikker jeg matcha te. En te om MORGEN, hvor jeg pisker matcha pulver te til hele min familie. EFTER FROKOST pisker jeg atter en matcha drik - en ægte treat og lidt luksus i min hverdag. Min erfaring er som flere videnskabsfolk i udlandet har skrevet om, at matcha pulver te gør godt, den holder mig oppe med god energi i mange timer.


Reference fra livsnyder og kostvejleder
Udtalelser fra en matcha pulver tenyder
"Matcha the hjælper mig med, at holde energien hele dagen og min hud føles blødere,
når jeg drikker 2 kopper om dagen."
Henriette Søvind, Kostvejleder, NLP Coach og Livsnyder


Glæd dig til at prøve denne superfood også omtalt some brainfood, uanset hvad den bliver kaldt - synes vi om denne skønne japanske te drik, som i følge japanerne giver dig en bedre balance i hverdagen.