Aprilsnar i teplantagen

Aprilsnar i teplantagen

Aprilsnar i teplantagen

Den Danske Teplantage i Rold Skov

PRESSEMEDDELSE. .... som var en APRILSNAR....

Støvring 01.april 2016

 

Et spændende innovativt projekt er i gang i Rold Skov.

 

Mette Svanberg fra Tea by Bohea har fået tilladelse til at starte Danmarks første økologiske teplantage med teplanten Camilla Sinensis direkte fra Malaysia.

 

 

Skovfoged Erik Dalsgaard, Naturstyrelsen Himmerland, udtaler ”Da vi blev kontaktet af Mette Svanberg fra Tea by Bohea, for at starte et samarbejde omkring dyrkning af te i Rebild Bakker, var vi meget skeptiske – vores kendskab til teproduktion var begrænset, da vi er specialister i nordiske træsorter som for eksempel bøg, eg og nåletræer.  At dyrke teplanten, Camilla Sinensis, er et nyt og spændende projekt i Rold Skov. Vi er nu opmærksomme på, at den høje beliggenhed vi har her, og især i Rebild Bakker (100 meter over havet), er ideel til at dyrke te af høj kvalitet.”

 

 

Mens Erik Dalsgaard sidder og nyder dagens første kop kaffe, bemærker han, ”ja, jeg drikker kun te, hvis jeg er syg og derfor manglede jeg måske passionen for denne træsort.”

 

Ifølge projektplanen vil de første fem hundrede teplanter blive plantet i løbet af efteråret 2016, på et nordvendt området nær (Flag-) slugten  i Rebild Bakker. Her er de mest solrige bakker til at dyrke te.  Udover sol  kræver teplanter en næringsrig jord samt jævne mængder af regn.

Ideen til at opstarte en danske teplantage midt i Rebild Bakker kom til Mette Svanberg, efter flere besøg hos BOH teplantage i Malaysia. Det gav hende en lyst til at have teen helt tæt på hvor den nydes.

 

Som Mette Svanberg siger, ”jeg elsker te og har i dag eget teselskab, og det jeg ønskede  var min egen økologiske teplantage, for at være selvforsynende med te til danske tenydere. Da der de seneste år er kommet flere vinproducenter i Danmark, såede en tanke sig; hvorfor ikke også dyrke te i Danmark? At gå op og ned langs tebuskene og  få dele  den oplevelse det er, at se teen blive plukket, behandlet og pakket før den er klar til at blive nydt i tekruset er en helt unik fyldt med skønne dufte og et flot grønt syn.

Efter at have tænkt over hvordan og hvor jeg kunne starte en teplantage, tog jeg kontakt til skovfoged Erik Dalsgaard fra Naturstyrelsen Himmerland og fremlagde mit projekt med Danmarks første økologiske teplantage i Rebild Bakker. Der skulle mere end et par kopper te til at få ham og styrelsen til at godkende projektet og siden yde mig stor støtte til at søge EU midler til projektet.”
 

 

De næste måneder  bliver  området for den kommende teplantage gjort klar til de nye afgrøder, hvor der tidligere har stået lyng- og blåbærbuske, kommer den eksotiske Camilla Sinensis fremover til at pryde synet for besøgende i Bakkerne.


 

Følg med i forløbet af Den Danske Teplantage via Tea by Boheas facebookside eller www.kimberfoods.dk.

 

 

 

Yderligere oplysninger fås hos Bohea på telefon 70 777 007

info@kimberfoods.dk www.kimberfoods.dk 

 

Foto: - Rebild Bakker

       - Skovfoged Erik Dalsgaard, Naturstyrelsen Himmerland

       - Iværksætter Mette Svanberg, Tea by Bohea

           

Alle fotos er godkendt til offentlig brug af hhv. Naturstyrelsen Himmerland og RebildPorten