To danskere dyrker den første te i Malaysia

Ringen er sluttet

Næsten 75 år efter de første Camellia sinensis te-planter blev dyrket her i det malaysiske Cameron Highlands

af 2 danske grundlæggere, er teen atter nået til Danmark i stor stil siden 2007.

 

Angker og Hinhede, 1934

BOHs administrerende direktør, Caroline Russell, er Sungei Palas plantagen oprindeligt grundlagt af hr. Anker og hr. Hindhede i 1934.

Plantagen, som danskerne døbte Sungei Palas, udgør i dag én af de tehaver, hvor BOH Plantations selv dyrker, høster og pakker deres eksklusive teer. Bungalowen, som hr. Anker fik bygget til sig selv, er højt placeret med en spektakulær udsigt over hele teplantagen.

Huset er hjem for den ledende plantagechefen og er således et vidnesbyrd på, at de 2 danskere allerede dengang, så et marked for den ypperste kvalitet af te.


Som Caroline Russell siger, ”det er som om ringen bliver sluttet med den nyligt indgåede aftale med Kimber Foods.” 

Boh Plantations købte Sungei Palas plantagen af danskerne i 1955, men driver den fortsat med samme sans for produktion af den højeste kvalitet, samtidig med at produktionsformen tager størst mulig hensyn til miljøet. Et princip, der ligeledes præger driften af de øvrige 3 plantager. Tehaverne hvor den ypperste te - ”Garden Teas” dyrkes uden hjælp fra maskiner. Tebladene plukkes og teen produceres på god, gammel, ortodoks maner.

Teen håndsorteres for urenheder, inden den pakkes i detail-pakninger. Teen er let genkendelig i de flot dekorerede dåser med farvestrålende tegninger af den malaysiske flora og fauna. 

 

Et faktum er desuden, at teernes fine og velafstemte smag er faldet i god jord hos danske te-nydere, ligesom de dekorative indpakninger har gjort BOH te til et must i førende forret-ninger.

 

BOH te findes i en række varianter, rene sorte teer og eksotiske teer tilsat naturlig frugtaroma. Så der er en te for enhver smag og i forskellige størrelser og pakninger, dåser med 70-125 g/dåse og tebreve i aromaforseglede indpakninger. 
De farvestrålende indpakninger lever også fuldt ud op til teens høje kvalitet, så man kan sagtens bruge BOH te som en eksklusiv gave til dem, man kun under det allerbedste. 


Nyd en kop om eftermiddagen, eventuel med lidt rørsukker og mælk – hvis det er sådan, du helst vil nyde teen. Eller helt sort, så den unikke aroma får sin plads.  

 

”Jeg glæder mig altid over at se andre få samme gode oplevelse, som jeg selv fik, første gang jeg smagte BOH te”, siger Mette Svanberg, og lægger vægt på ”at jeg – ikke mindst efter at have besøgt og inspiceret plantagerne - kan stå 100% inde for produktet” - så hr. Anker og hr. Hindhede var inde på noget af det helt rigtige i 1934!