Vejen fra Malaysias bjerge til dit tekrus

Oprettet d.

Vejen fra Malaysias bjerge til dit tekrus

BOH Sungei Palas tecenter

Sætter du pris på en udsøgt kop te, når der står selvforkælelse på menuen? 

BOH te er høj kvalitet med en himmelsk god smag, der bliver dyrket langt borte i bjergene i Malaysia. Hvert enkelt te-blad, der ender som velsmagende te i dit tekrus, bliver behandlet med nænsomhed og respekt for naturens ressourcer. 

Selvom det er mandskabstungt, har mange lokale indbyggere været beskæftiget med at håndplukke, tørre og pakke BOH te gennem årtier, og det er de stadigvæk den dag i dag. 

Her i indlægget kan du læse mere om, hvad BOH te er for en størrelse, hvor det kommer fra, og hvilken historie der ligger bag.

Hvad er BOH te?

Har du smagt din første kop BOH te? Så er det sikkert en oplevelse, du sent vil glemme. BOH te har en udsøgt smag, der emmer af kvalitet og velsmag. 

Ved første øjekast ligner BOH te en helt almindelig pakke med te. Du kan købe dig en fin dekoreret tedåse med teblade i, en pakke med tebreve eller et brev med pulver til at brygge dig en kop kold iste fra BOH. På det punkt adskiller BOH te sig ikke synderligt fra de andre producenter af te. 

Men når det kommer til den te, du finder inden i emballagen, vil du kunne smage en mærkbar forskel.

Smuk udenpå OG smuk indeni 

BOH te er friskplukket, og flere af dem er ublandet plantage-te af den allerfineste kvalitet. Teen stammer fra de to yderste (og meget bløde) blade på te-planten og den alleryderste bladspids, der endnu ikke har nået at folde sig ud, når den bliver håndplukket.

Det giver en helt særlig aroma og en dejlig karakteristisk smag.

håndplukker øverste teblade

Når te smager, så hårene rejser sig

Er du en passioneret tedrikker, kan du helt sikkert smage forskel på kvaliteten af den te, du hælder op i dit tekrus. Hos Kimber Foods er der for mig ikke noget bedre end duften og smagen af en udsøgt kop te, der er rig på både smag og aroma, og som ikke bliver bitter. Og det er lige præcis, hvad BOH te er.

På grund af den himmelske smag og den skønne historie bag BOH te har jeg taget den med ind i mit te-univers. Og jeg er både glad og stolt over, at jeg kan bidrage til at få den skønne te spredt ud i de danske hjem.

Nu er tiden kommet til, at vi skal se lidt nærmere på historien bag BOH te. Og jeg kan allerede nu afsløre, at to danskere faktisk har haft en finger med i spillet, da grundstenen til BOH te i sin tid blev lagt.

Hvad er historien bag BOH te? Og hvordan kom det fra Malaysia til Danmark?

Jeg har flere trofaste kunder i mit te-univers, som har drukket BOH te gennem mere end 70 år. Som du nok kan regne ud, er der tale om ældre mennesker, og de har hver især deres helt egen fascinerende te-historie at fortælle.

BOH te har eksisteret i snart 100 år, og hvis vi skruer tiden tilbage til 1930’erne, kan jeg afsløre en velbevaret hemmelighed for dig.

To danskere havde en finger med i spillet, da den første BOH tehave blev grundlagt i Malaysia.

Teplukkere op gennem rækker af tebuske

Starten på et sandt te-eventyr

Hr. Hindhede og Hr. Anker er navnet på de to danskere, der oprindeligt var udstationeret for ØK i Malaysia tilbage i 1933. De blev så betaget af den himmelslående natur og det svale klima i bjergområdet Cameron Highlands, at de ville prøve at dyrke te her. Det blev starten på den oprindeligt anlagte BOH tehave med navnet Sungei Palas.  

De fik hjælp af lokale sakay’ere til at rydde junglebevoksningen på det 6000 fod (svarende til ca. 2000 meter) høje bjerg, Bukit Palas, og de indkøbte kostbart frømateriale af udsøgte te-sorter. Efter kun få år resulterede det i BOH te af den fineste kvalitet, der blev betalt dyrt for på te-auktioner i London og på te-markeder i Singapore.

Efter nogle år trak de to danskere sig tilbage, og produktionen af Cameronian Highland Tea er i dag gået videre i andre hænder - til BOH. 

Te-produktionen er blevet udvidet, men består i dag af den samme høje kvalitet og de samme produktionsmetoder. De samme te-planter, som Hindhede og Anker plantede i sin tid, danner i dag basis for de ypperste BOH teer under navnet Garden Teas. 

BOH te - alt under ét tag

Det kræver masser af mandskab at plukke teblade og at behandle tebladene med nænsomhed og omtanke. Det er en prioritet hos BOH Plantation. Hos BOH har de det hele under ét tag. De står selv for at dyrke teplanter, plukke te-bladene, når de er klar, og pakke deres te i detailpakninger. 

Den dag i dag bruger de sågar stadig en gammel rullemaskine, der stammer helt tilbage fra den tid, hvor BOH blev etableret, og den første tehave blev anlagt.  

Jeg rejser ud og besøger BOH te-plantagen ca. hvert andet år, og jeg mødes både med dem, der pakker teen i lavlandet i Malaysia, og dem, der står bag BOH Plantation. Det er altid et glædeligt gensyn, som fylder mig med varme og god stemning.

BOH urte te

Forkæl dig selv med BOH te

BOH te antager mange forskellige former. Du kan nyde en skøn BOH te med forfriskende citrusfrugter, en klassisk earl grey, eller du kan købe BOH iste. Find din yndlingssmag og forkæl dig selv med en skøn kop BOH te, så ofte du lyster.

Kender du en te-elsker? Så sig det med BOH te i stedet for blomster. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar