Velsmagende tærte til næste gæstebud, den går rigtig godt med en god kop te.
Opskrift på cashewnøddetærte - 1 tærte (20 cm) til ca. 6 pers.
Det skal du bruge:
Tærtedej:
75 g koldt smør
135 g hvedemel
2 spsk koldt vand
1/4 tsk salt
eller køb en færdig tærtedej
Tærtefyld:
2 æg
4 spsk blødt smør
1/3 tsk salt
2/3 dl mørk sirup
150 g brun farin
2/3 spsk vaniljesukker
225 g Cashewnødder fra East Bali Cashews (1 poser)

Sådan gør du, når du laver tærte med cashewnødder
DEJ:
Bland salt og mel i en skål
Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melet
Brug vandet til at samle dejen, 1 spsk ad gangen, så dejen lige hænger sammen.
Dæk dejen til og stil i køleskabet ca. 1 time.
Rul dejen ud, så den passer i en tærteform ca. 20 cm i diameter. Stil den i fryseren i ca. 1/2 time.
Forvarm ovnen til 180℃
FYLD:
Pisk sukker og smør luftigti en skål med en elpisker.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk 1/2 minutter mellem hvert.
Tilsæt sirup, vaniljesukker, salt samt halvdelen af nødderne og rør det hele godt sammen.
Fordel massen på den kolde tærtebund, og drys resten af cashewnødderne ovenpå massen.
BAG tærten:
Bag kagen ca. 1 time, til nøddefyldet ikke længere er flydende i midten.
Afkøl kagen i ca. 1-2 timer, inden du skærer den ud
Server eventuelt cashewnødde tærten med kold creme fraiche.
Husk en kop god te, er et godt match til en kage med sødme og fylde. Vi anbefaler en kop sort te, se hvilken te du helst vil have.
Klik her for en print venlig udgave af opskriften med cashewnøddetærten


Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.